2015. aasta Köler Prize ‘i võitis Anu Vahtra

Pressiteade:

2015. aasta Köler Prize ‘i võitis Anu Vahtra

Eile, 29. mail toimunud galal kuulutati 2015. aasta Köler Prize’i võitjaks Anu Vahtra. Peapreemia, 7000 eurot ning klaasikunstnik Tiina Sarapu kujundatud auhinna andis üle Köler Prize’i peasponsori Smarten Logisticsi üks omanikke Armin Kõomägi.

Köler Prize’i võitja valis nagu ikka rahvusvaheline žürii, kuhu käesoleval aastal kuulusid: Eindhoveni Van Abbemuseumi näituste kuraator ja DeAppeli kuraatoriprogrammi juhendaja ning žürii esinaine Annie Fletcher, Vilniuse Kaasaegse Kunsti keskuse juhataja Kestutis Kuizinas, Läti Kaasaegse Kunsti keskuse juhataja Solvita Krese, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse direktor Karin Laansoo ning soome filosoof, Aalto Ülikooli Visuaalse Kultuuri ja Kaasaegse Kunsti Magistriprogrammi juht Max Ryynänen.

Žürii põhjendas oma valikut nii: “Anu Vahtra tugev esteetiline keel ja laitmatult teostatud installatsioonid destilleerivad kompleksse suhete ja ideede võrgustiku mõjusateks ja lihtsateks vormideks. Tema kunstnikukäekiri on küps, kontseptuaalselt viimistletud ja intelligentne. Installatsioonides ei huvita teda üksnes selgelt nähtavad formaalsed ruumi ja arhitektuuri omadused, vaid implitsiitselt viitab ta ka laiematele seostele, mis avavad instutsionaalsed ja ajaloolised seosed, mis esmapilgul ei pruugi olla eristatavad. Žürii näeb, et kunstnik on oma loomingus murrangu lävel ja ootab huviga tema edasisi loomingulisi käike.”

Publikupreemia, millega kaasneb 1500 eurone auhinnaraha  SALTO arhitektuuribüroolt, võitis Edith Karlson. 

pressiteate koostas

Anders Härm

rohkem infot:

5084570

anders@ekkm.ee